26-09-07

[ Weerpraatje ]

Wat een weer. De hele ochtend heb ik zitten wachten. 'Als het ophoudt met regenen vertrek ik'. Het geschikte moment was nog maar net aangebroken, of het water viel opnieuw met bakken uit de lucht.

Met opgetrokken schouders en het kapje van m'n trui wankel op m'n hoofd stapte ik door de stad. Of beter gezegd; plenste ik door de stad. Mijn schoentjes waren zo vol water gezogen dat bij elke stap een koud soppend geluid klonk.

In alle haast werkte ik mijn to do-lijstje af. En telkens ik weer een winkel, kantoor of tram moest verlaten voelde ik me kouder en kouder, weker en weker worden. Het druilerige water en de snijdende vochtigheid maakten me moe.

Halverwege dat to do-lijstje had ik geen zin meer. Het was genoeg. Rotte regen. Dus ik vluchtte de eerste, de beste (overbevolkte) tram op. Drukte me tussen de dampende mensenmassa. Warme vochtigheid overal. 'O, als ik maar vlug terug ben,' dacht ik bij mezelf.

Eens van de tram af stapte ik zo vlug ik kon onze straat door. Ik had zin om te rennen maar kon me nog net inhouden, moet ik toegeven. Eens binnen draaide ik de verwarmingsknop in één keer helemaal open, verspreide al mijn kledingstukken (tot mijn schoenen toe) geordend over die verwarming heen en kroop in droge kleren.

De kou blijft echter over mijn rug rennen. Vandaar; een warme douche nu. Ik zou niet liever doen dan de hele avond binnen blijven. Zo lang je je knus en warm in de kamer bevindt, is dat herfstweer heerlijk. Gezellig. Spijtig genoeg zal ik het in een klein uurtje opnieuw moeten trotseren. Ik mag me alvast mentaal beginnen voorbereiden, denk ik zo..

14:36 Gepost door Pam* | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Ocharme toch! Ik heb wel geluk gehad dat ik woensdag binnen kon blijven :-) Woensdag was echt weer om een hele dag in uw bed te blijven liggen!
Groetjes en een drooooooooooooog weekend gewenst ;-)

Gepost door: Ourlipsaresealed | 28-09-07

"Ik had zin om te rennen maar kon me nog net inhouden, moet ik toegeven"

Toen het ooit eens heel erg koud was (een typische winterdag) moest ik te voet naar huis. Ik had een beetje een kutdag gehad en besloot toen om de straat die ik helemaal uit moest wandelen, uit te lopen. Fantastisch! Ik voelde me op slag beter en had het warmer. :)

Gepost door: Anneke | 29-09-07

Hallo Pam;-) Ik haat dit weer !!! Maar of ik het nu haat of niet, der is weinig aan te doen hé ! hopelijk brengt oktober ons toch nog wat mooi en droog herfstweer.
Fijn weekend, groetjes;-)

Gepost door: nicole | 29-09-07

* @ Ourlipsarelealed:
Het heeft niet mogen zijn, ook het weekend was vochtig en koud. Tja.

@ Anneke:
Ho, een tip! I'll keep that in mind. En in de toekomst hield Pam zich nooit meer in om te rennen, wanneer ze daar de neiging toe had :)

@ Nicole:
'droog herfstweer'? Een tegenstrijdigheid! Kunnen ons allen een nieuwe regenjas en een nieuw paar rubberlaarzen aanschaffen, dat wel..

Gepost door: Pam | 01-10-07

De commentaren zijn gesloten.