24-09-07

[ Over mijn badkamer en mijn hoofd ]

Allereerst, laat mij u een anekdote vertellen. Een klein verhaal. Over mijn badkamer. Mijn badkamer die, net als dit verhaal, klein is.

Mijn badkamer is zo klein dat ze door slechts twee lampen verlicht wordt. Eén boven de spiegel en één centraal in de ruimte. Nu heeft die centrale lamp het al maaaanden geleden begeven. Pam knipt de lamp aan, de lamp zegt poef en dat moet zowat het laatst geweest zijn dat die lamp ooit gedaan heeft. 

Geen probleem, dacht ik in alle kalmte. Per slot van rekening had ik nog steeds de andere lamp, boven de spiegel. En aangezien mijn badkamper maar klein is volstaat één lamp boven een spiegel. Zo hoefde ik nooit te douchen in het donker. Of het toilet te gebruiken in het donker. Of mijn haar in de plooi te leggen in het donker (hetgeen fundamenteel onmogelijk is). U hoort het al, die resterende lamp en ik werden goede vrienden. Al die maaaanden.
Tot op de dag van vandaag. Tot op het moment dat ik de gure buitenlucht buitensloot en een het idee kreeg een heerlijk warme douche te nemen. Tot ik, onwetend en nietsvermoedend, de lichtschakelaar aanknipte, twee stappen de badkamer inliep en mezelf voor het hoofd sloeg omdat ik vergeten was het licht aan te doen. Jawel, enkele hele seconden geloofde ik dat ik vroegtijdig bevangen werd door Alsheimer of dergelijke. Gelukkig was dat niet het geval. Minder gelukkig was het feit dat, na al die maaaanden trouwe dienst, ook de tweede lamp het begeven had. Totale duisternis in de keine badkamer.

Een paar uur heb ik dat zo gelaten. Maar net heb ik toch even creatief naar een tijdelijke noodoplossing gezocht. Met als resultaat dat er nu een klein schemerlampje staat te pronken voor de spiegel. Maar wat ik eigenlijk, met dit volledige korte verhaal, wilde komen vertellen- is dat schemerlampjes op badkamers reuze gezellig zijn. En romantisch, ook..En, zoals de titel reeds beloofde, ook nog een klein iets over mijn hoofd. Mijn hoofd zit vol. Eivol. Vol als een ei. En het ergste hiervan is, dat ik uit dat volle ei de goede en juiste beslissingen ga moeten plukken. Op dit moment zie ik in de wirwar van opties en mogelijkheden in ieder geval geen hand voor ogen. En helder denken gaat zo moeilijk, met al dat eigeel en -wit in de weg!

17:31 Gepost door Pam* | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Hey Ik wens je nog een fijne maandagavond.

Gepost door: martin | 24-09-07

Hey Pam;-))) Blij je weer te lezen !!! Ik zag net een reactie van jou bij Talleke. Ben indertijd verschillende keren komen kijken, maar het bleef stil op je blog.
Met de lamen hier ten huize Dwarsligger leven we ook constant op voet van oorlog....maanden niks aan de hand en dan, net of ze hebben afgesproken, springt de ene na de andere;-))) Maar ik kan best geloven dat zo'n schemerlamp héél gezellig is in de badkamer ! Bij ons is (buiten boven het lavabomeubel, maar dat moet je apart aansteken) het licht eigenlijk ook héél gedempt gehouden. Ik vind dat ook knus !
Groetjes;-)

Gepost door: nicole | 24-09-07

* @ Nicole:

Idd, 't was een hele tijd zeer stil. Maar nu weer niet meer :) Fijn dat je ook weer langskomt!

Gepost door: Pam | 25-09-07

Hallokes Een heel fijne avond gewenst...liefs

Gepost door: Yolanda | 25-09-07

De commentaren zijn gesloten.