05-06-07

[ Situaties ]

Ik weet wel waar ik wil zijn. En bij wie ik wil zijn. En ook wat ik wil doen. Ik weet wel hoe dit moment zou moeten zijn, in plaats van hoe het is. Ik zie het, telkens ik m'n ogen sluit. En ik sluit m'n ogen vaak, want dit moment is vermoeiend.

En ik, die mezelf steeds voorhoud dat ik met m'n tijd moet doen wat ik ermee wil doen, ik heb de neiging toe te geven. De neiging een einde te maken aan het onaangename en vermoeiende van dit moment. Maar ik mag het niet. Want als ik nu niet even doorzet, zit ik in dit en een paar maanden met dezelfde situatie.

Daarbij, ookal voel ik me er op dit eigenste moment niet goed in, eigenlijk is dit wel degelijk wat ik met mijn tijd wil doen. Een onderdeel ervan. Een uitputtend, klein onderdeel om tot een groot geheel bij te dragen. En dat groot geheel zal voldoening brengen. En gemak. En toekomst.

En ach, waarom droomt een mens van waar ze wil zijn, en bij wie, en wat ze liever zou doen dan dat wat ze hoort te doen? Waarom maakt ze het zichzelf telkens zo moeilijk? Want ze weet, het kan niet. Al is het maar omdat Hij in dezelfde situatie zit, dezelfde verplichtingen heeft, en misschien meer karakter heeft om zich daarin te schikken vanavond. Al is het maar omdat ze binnen enkele dagen wel kan genieten van de situatie waar ze nu van denkt, alleen als ze nu doorzet. Ach, waarom droomt een mens?

Wat wil ik dat het weer enkele uren verder is. En ik m'n moeheid overwin, concentratie terugvind.

 

Somewhere there's someplace, that one million eyes can't see.
And somewhere there's someone, who can see what I can see.

22:34 Gepost door Pam* | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zonder dromen is het leven helemaal zinloos. :)

effe volhouden!! you can do it!!! :D

Gepost door: beate | 05-06-07

De commentaren zijn gesloten.